12 de novembre de 2018

ElBulliFoundation presenta el primer volum d'una "innovadora" enciclopèdia de còctels

"Tot el que hi ha és molt naíf i poc investigat"

ElBulliFoundation presenta el primer volum d'una "innovadora" enciclopèdia de còctels
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

ElBulliFoundation i Bacardí han presentat 'Fundamentos', el primer dels quatre volums de la "innovadora" enciclopèdia 'El Sapiens de los cócteles, coctelería y bartenders', un projecte integrat en la Bullipedia desenvolupat per Ferran i Albert Adrià, Javier de las Muelas, Marc Álvarez, Gerard Acereda i Mar Calpena.

En declaracions a Europa Press, Adrià, president de ElBulliFoundation, ha enaltit que aquest projecte --amb data de finalització prevista el 2021-- és molt coral i ha detallat que el món del còctel no està gaire divulgat: "Tot el que hi ha és molt naíf i poc investigat".

Per a Adrià, el futur passa pel coneixement tant de qui treballa i desenvolupa les begudes, com el cocteler i el client, i al seu parer, "el coneixement és essencial en el futur", i és imprescindible saber què hi ha darrere de cada còctel.

"També hi ha una qüestió educativa. Això serà tot digital", ha dit el xef, perquè aquesta enciclopèdia està molt orientada a professionals del sector gastronòmic i a estudiants que comencen.

"Jo tinc una filosofia: si ho entens, fas les coses millor", ha apuntat Adrià, que ha avisat que una de les missions de ElBulliFoundation és compartir el seu coneixement per caminar cap a la innovació, de manera que l'enciclopèdia aspira a comprendre per innovar.

INNOVAR EN COCTELERIA

Ha defensat l'ampli terreny per a la innovació en el sector dels còctels, en què s'aprofundirà, per exemple, en tastos de degustació d'aquestes begudes: "O és que no tenen una olor o una textura?".

"És un món molt jove, d'uns 200 anys, i cal ser valents, com ho érem en elBulli", ha dit Adrià, que ha pronosticat que el futur passa per rebutjar els protagonismes i treballar en projectes corals.

QUATRE VOLUMS

'El Sapiens de los cócteles' és un projecte de quatre volums amb unes 350 pàgines cadascun d'ells i escrit per als amants del sector, però també els bartenders i professionals de la restauració.

Després d'aquest volum, es publicaran 'Cómo se organiza una coctelería?','¿Con qué elaboramos los cócteles?' i 'Los productos elaborados imprescindibles para realizar los cócteles'.

ElBulliFoundation és una fundació privada sense ànim de lucre creada per Ferran Adrià i Juli Soler després de tancar elBulli el 2011, i la seva missió és compartir el coneixement sobre el procés creatiu i la innovació, més enllà de la gastronomia, a través del desenvolupament d'una nova metodologia anomenada 'Sapiens'.