13 de novembre de 2018

Dos detinguts a Terrassa i Barcelona per agressions a agents durant la manifestació de Jusapol

Dos detinguts a Terrassa i Barcelona per agressions a agents durant la manifestació de Jusapol
EUROPA PRESS - ARCHIVO

TERRASSA (BARCELONA), 13 (EUROPA PRESS)

La Policia Nacional ha detingut el matí d'aquest dimarts dues persones a Terrassa (Barcelona) i Barcelona per presumptes amenaces a membres dels cossos de seguretat de l'Estat que participaven en la manifestació que va organitzar Jusapol a Barcelona el 29 de setembre.

Segons han detallat fonts policials a Europa Press, els detinguts es troben al complex policial del barri de la Verneda de Barcelona --on diverses organitzacions independentistes han convocat una concentració de suport-- i està previst que passin a disposició del jutge de guàrdia de Barcelona aquest dimecres a primera hora.

Dies després de la manifestació del 29 de setembre, la Policia Nacional va rebre unes denúncies per presumptes amenaces i agressions contra alguns manifestants, i els agents han dut a terme aquest dimarts les detencions als domicilis en el marc de l'operació Cadira, ha informat el cos en un comunicat.

Han traslladat els dos arrestats a les dependències policials per al tràmit de diligències com a presumptes autors dels delictes contra l'exercici dels drets fonamentals, desordres públics i amenaces.

La investigació segueix oberta i la Policia Nacional no descarta la detenció de més persones implicades.

El passat 29 de setembre, l'associació policial Jusapol va convocar una mobilització al centre de Barcelona que va acabar amb 24 ferits, tots de caràcter lleu i un menys greu, després de l'enfrontament entre els agents que es manifestaven i diversos membres de l'esquerra independentista.