Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues en quatre comunitats autònomes

Operava a la Comunitat Valenciana, Madrid, Andalusia i Canàries i es calcula que havia venut cocaïna per valor de 26 milions d'euros

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues en quatre comunitats autònomes
9 de novembre de 2018 GUARDIA CIVIL

MADRID, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desarticulat en una operació conjunta una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, que distribuïa diferents estupefaents a la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid, Andalusia i les Illes Canàries.

Segons ha informat la Benemèrita en un comunicat, l'organització ha distribuït per Espanya un total de 965 quilos de cocaïna procedent de Sud-amèrica, amb la qual s'estima que ha obtingut uns ingressos superiors als 26 milions d'euros.

La banda ha quedat desarticulada amb la detenció de 10 membres a les províncies d'Alacant, Còrdova, Almeria i Madrid i el seu ingrés a la presó, després d'una operació que es va engegar el setembre del 2017 en conèixer-se l'enviament d'una elevada quantitat de cocaïna procedent de Sud-amèrica.

La droga arribava a través d'embarcacions tipus catamarà a Portugal, des d'on s'introduïa a Espanya per terra. La mercaderia era traslladada fins a la localitat alacantina de Torrevieja, des d'on era repartida posteriorment per tot el Llevant, Andalusia, Madrid i Canàries.

TALLER PER DOTAR DE DOBLES FONS ElS SEUS COTXES

L'organització delictiva es valia d'un taller a Almeria per modificar els seus vehicles i dotar-los de dobles fons o 'caretes' on ocultar els estupefaents i els diners obtinguts de la seva venda. En el cas de les Illes Canàries, la droga viatjava en el doble fons d'un cotxe allotjat al celler d'un vaixell.

La primera detenció es va realitzar a Montilla (Còrdova), quan un dels distribuïdors, un home de 65 anys, transportava més d'11 quilos de cocaïna ocults en el doble fons del seu vehicle. Pocs dies després, es va interceptar a Huelva a un altre integrant que tornava de Las Palmas de Gran Canària amb 5280.000 euros en efectiu amagats en un compartiment del seu vehicle.

Després d'això, es van efectuar tres detencions simultànies a Alacant --on va caure un dels màxims responsables de l'organització--, Almeria i Còrdova i, finalment, es van detenir cinc homes i una dona entre les províncies de Madrid i Cadis.

El jutjat d'instrucció número 2 de Torrevieja ha decretat presó per a deu dels detinguts, mentre que un d'ells està sent investigat al costat de dues persones més presumptament vinculades amb l'organització.

En l'operació s'han intervingut més de 14 quilos de cocaïna, més de 10 de marihuana, una mica més d'un quilo d'haixix, 50 grams d'anfetamines, nou vehicles d'alta gamma, una pistola del calibre 9 mm, material informàtic i un total de 610.380 euros en efectiu.