Publicat 30/10/2020 15:44

Desallotgen una família amb nens a Barcelona poc abans de l'inici del toc de queda

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.
MOSSOS D'ESQUADRA - Archivo

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar una família amb tres fills a l'avinguda Rasos de Peguera de Barcelona dijous al vespre, poc abans de l'inici del toc de queda que s'ha decretat entre les 22 i les 6 hores per combatre el coronavirus.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que, després de tres intents --el primer l'octubre del 2019--, finalment el 22 de juliol d'aquest any es va fixar que el desnonament es faria el 29 d'octubre.

No obstant aix, el 22 d'octubre la família va sollicitar suspendre el desallotjament perqu allegava motius relacionats amb el decret de pobresa energtica, per es va desestimar i mantenir el dia previst "degudament notificat".

La comissió judicial es va presentar el dia previst a les 9 hores a l'edifici i va comprovar que no hi havia ningú dins l'habitatge, per la qual cosa va canviar el pany i entregar les claus al propietari.

Poques hores després, el jutjat va saber que la demandada hi havia tornat a entrar amb "violació de domicili, que és un altre procediment que no té res a veure amb la part civil i que provoca l'actuació dels cossos de seguretat".

"Al matí van reocupar, es va cometre un delicte flagrant, i els Mossos van actuar per restituir la propietat", ha explicat el comissari en cap del cos, Eduard Sallent, en una entrevista a Ser Catalunya que ha recollit Europa Press.

En concret, Sallent assegura que va rebre el missatge que s'executava el desnonament a les 17.46, i ha afegit que els ciutadans que protestaven fora l'edifici ho van posar molt difícil i que hi va haver "fora violncia" per part seva.

DESC I IRÍDIA

L'Observatori de Drets Econmics, Socials, Culturals i Ambientals (Desc) ha afirmat, en diversos tuits que ha recollit Europa Press, que aquestes actuacions són "el paradigma de com no ha d'actuar la policia en el desnonament d'una família vulnerable".

"Sense notificar, sense defensa jurídica ni acompanyament social i a 1.30h del toc de queda. Aquesta manera d'actuar l'ha d'examinar el síndic de greuges", reclama l'entitat, que també demana que el conseller d'Interior, Miquel Smper, doni explicacions, alhora que responsabilitats policials i polítiques.

Irídia opina que Sallent ha adms que el desnonament va ser una decisió del cos policial sense ordre judicial arran de la "reocupació" de la família de l'habitatge.

A causa d'aquesta reocupació, apunten que la policia podia emetre un comunicat a l'autoritat judicial o desallotjar sense ordre judicial, mesura "de dubtosa legalitat en un domicili estable".

"Van triar la segona, és intolerable Miquel Smper", destaquen també a Twitter, on exigeixen que cessin els 'desallotjaments exprés' sense ordre judicial, sobretot durant la pandmia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés