Denunciat per un incendi forestal al Bages (Barcelona) gràcies a l'ADN d'una burilla

Denunciat per un incendi forestal al Bages (Barcelona) gràcies a l'ADN d'una burilla
8 de novembre de 2018 MOSSOS

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han identificat i denunciat penalment el presumpte autor d'un incendi forestal que va arrasar 105 hectàrees de camps de cereals i terrenys forestals a Manresa i Sant Fruitós de Bages (Barcelona), gràcies a l'ADN d'una burilla.

Segons ha informat aquest dijous la Policia catalana en un comunicat, l'incendi es va produir el 22 de juny del 2017 i com a conseqüència es van haver de desallotjar prop de 700 persones de la urbanització la Rosaleda de Sant Fruitós de Bages.

El mateix dia de l'incendi, els Agents Rurals van determinar que la causa de l'inici del foc va ser una burilla d'un cigarret que van localitzar en el marge d'un camí rural entre Viladordis i Manresa, i els Mossos van iniciar una investigació.

El 15 d'octubre, un informe de la Unitat central del Laboratori Biològic dels Mossos va concloure que les mostres d'ADN corresponien al principal sospitós, després de comparar les mostres del seu ADN amb les recollides a la burilla.

Es tracta d'un home de 66 anys, veí de Manresa, que va ser denunciat per un presumpte delicte d'incendi forestal el 30 d'octubre i que haurà de comparèixer davant el Jutjat d'Instrucció de Manresa quan així es requereixi.