9 de febrer de 2019

Damià Calvet preveu reunir-se amb Ábalos aquest dissabte a Barcelona sobre l'accident ferroviari

Vol prioritzar inversions i que el dèficit tarifari "passi per la Generalitat"

Damià Calvet preveu reunir-se amb Ábalos aquest dissabte a Barcelona sobre l'accident ferroviari
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 Febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, preveu reunir-se aquest dissabte a Barcelona amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per abordar el xoc de dos trens el divendres a Castellgalí (Barcelona) en què va morir la maquinista d'uns dels vehicles.

En una entrevista del canal 3/24 recollida per Europa Press, ha afegit que en la reunió buscarà "respostes que posin la infraestructura al dia, amb o sense Pressupostos" Generals de l'Estat (PGE).

Ha reiterat que la xarxa ferroviària necessita més inversió i que això es pot fer encara que els comptes no s'aprovin i hagin de prorrogar-se finalment, perquè sí poden aprovar-se decrets de pròrroga prespuestaria que destinin partides concretes on sigui necessari.

DUES GRANS REIVINDICACIONS

El conseller ha prioritzat dos reinvidicacions: concretar quins d'aquestes inversions en infraestructura són prioritàries; i que "passi per la Generalitat" el dèficit tarifari de Renfe --com el preu del bitllet no cobreix tot el que costa el servei, l'administració pública compensa per això a Renfe--.

"(El dèficit tarifari) actualment està passant via Ministeri directament a Renfe, i això a nosaltres ens deixa orfes, captius, en el miratge que aquest traspàs de Rodalies que teòricament ens fa titulars del servei, però en la pràctica no", ha sostingut.

"Aquests diners han de passar pel Govern de la Generalitat i som nosaltres els qui hem de pagar aquest dèficit tarifari a Renfe en funció d'una determinada qualitat en la prestació del servei", ha dit.

Calvet ha explicat que Ábalos l'ha trucat aquest mateix dissabte des de Barcelona --el ministre seguirà el diumenge a Catalunya, durant un acte del PSC a Tarragona amb el líder del partit, Miquel Iceta, i l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros--.

Contador

Més llegides