11 de abril de 2019

Consumir "excessiva" carn processada augmenta un 50% el risc de dolències cardiovasculars

BARCELONA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un informe de Justícia Alimentària ha alertat que "un consum excessiu de carn processada incrementa un 50% el risc de patir malalties cardiovasculars", ha informat en un comunicat.

L'informe 'Carn de canó. Per què mengem tanta carn i com ens emmalalteix' mostra que l'increment del risc de patir diabetis per un consum excessiu de carn processada és d'un 22,8%, i d'un 21,6% en el cas del càncer colorectal.

Segons el treball, a l'Estat espanyol hi hauria 270.000 persones menys amb malalties cardiovasculars si el consum de carns processades fos el recomanat; 1,8 milions de persones menys amb diabetis i cada any es podrien evitar 17.500 casos de càncer colorectal i 8.200 defuncions per càncer colorectal si no se superés la quantitat màxima de carn recomanada.

Segons l'informe, la població espanyola menja vuit vegades més carn processada de la màxima recomanada; mentre que la població infantil, entre 3,5 i 4 vegades més carn que el màxim recomanat per les autoritats mèdiques.

L'associació Justícia Alimentària demana amb aquesta campanya una regulació pública urgent per a la prohibició de l'ús de nitrits en els derivats de la carn per la seva demostrada participació en la generació de substàncies cancerígenas.