5 de desembre de 2018

Una campanya demana que no es pintin de negre els reis i els patges a les cavalcades

Una campanya demana que no es pintin de negre els reis i els patges a les cavalcades
CASA NOSTRA CASA VOSTRA

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

Casa Nostra Casa Vostra, juntament amb altres entitats, ha impulsat una campanya que demanarà als ajuntaments i organitzadors de les cavalcades a Catalunya que deixin de pintar de negre els reis i els patges i siguin persones negres els qui representin aquest paper.

En un comunicat, l'entitat recorda que la pràctica que el rei Baltasar el representin persones blanques amb la cara pintada de negre, que internacionalment es coneix com 'blackface', té un "origen colonialista i racista".

La campanya #BaltasarDeVeritat vol posar fi a aquest costum als municipis catalans i demanarà als ajuntaments i comissions que busquin en el seu veïnat persones negres per fer de patges i reis.

L'any passat, només dos de les 16 ciutats catalanes de més de 75.000 habitants --Girona i Reus-- van pintar el rei Baltasar, i "van obviar la humiliació que aquesta pràctica representa per a la població negra".

La campanya arrenca amb un comunicat a Youtube en què diversos artistes i representants dels col·lectius afrodescendents reclamen la fi d'aquesta pràctica, i els ajuntaments i les comissions de festes que tinguin un #BaltasarDeVeritat podran adherir-se a la campanya.