5 de desembre de 2018

Calvet confia aconseguir un acord participatiu per a Siurana-Riudecanyes abans de l'estiu

Calvet confia aconseguir un acord participatiu per a Siurana-Riudecanyes abans de l'estiu
GENCAT

TARRAGONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha confiat aquest dimecres en què abans de l'estiu les administracions, els regants, els consells i els usuaris aconsegueixin un acord sobre la planificació hidràulica del Siurana-Riudecanyes, atès el dèficit hídric de la conca.

Ho ha dit després de presidir la constitució de la Taula del Siurana-Riudecanyes, un organisme que compta amb diversos representants dels diferents usos de l'aigua per a l'anàlisi, el debat i la resolució de les problemàtiques de la conca mencionada.

Fruit d'un procés participatiu, el conseller alenta un acord que ofereixi "solucions que facin compatibles els diferents usos de l'aigua del Siurana-Riudecanyes".

"Constituirem diversos grups de treball que s'aniran reunint periòdicament per poder disposar de totes les dades, tant de captació com d'usos de l'aigua, del sistema Siurana-Riudecanyes i que pugui haver-hi un debat", ha dit el conseller en la reunió de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona.

La Taula la integren diferents representants de la Generalitat --de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, de la Delegació del Govern a Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)--, de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), dels consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, dels Ajuntaments de Reus, Riudoms i Porrera, dels regants, dels sindicats agraris, de diverses entitats ambientals i de la comunitat científica.