7 de desembre de 2018

Buiden el combustible de l'avioneta de l'accident mortal a Badia del Vallès (Barcelona)

S'ha identificat als dos morts i avisat les famílies

Buiden el combustible de l'avioneta de l'accident mortal a Badia del Vallès (Barcelona)
BOMBERS DE LA GENERALITAT

BARCELONA, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat que s'està buidant el líquid que hi ha dins de l'avioneta accidentada la tarda d'aquest divendres en una gasolinera de Badia del Vallès (Barcelona), que es troba sobre un immoble però està "estabilitzada" i controlada.

En declaracions als mitjans després de desplaçar-se al lloc de l'accident, ha dit que estan a l'espera que arribi la comitiva judicial, que serà qui autoritzi a treure els cossos abans o després de treure l'aeronau, que "està controlada", per la qual cosa pot fer-se d'ambdues formes.

L'avioneta accidentada havia anat a la Cerdanya (Girona) al matí i al moment de l'accident "estava fent la tornada", i dins hi havia aquestes dues persones que han mort.

Els morts ja han estat identificats i s'ha avisat les famílies, per les quals han activat serveis d'emergències i d'atenció psicològica a la torre de control.

RECULLEN MOSTRES PER INVESTIGAR

El sotscap de la regió Metropolitana Nord de Mossos d'Esquadra, Xavier Creus, ha dit que encara és "impossible aventurar qualsevol tipus d'hipòtesi" i que hi ha una unitat especialitzada en aquest àmbit que portarà la investigació, per la qual recullen mostres.

El cap territorial de Bombers de la Generalitat, Guillem Recio, ha explicat que estan agafant mostres del combustible i, quan arribi la comitiva judicial, es farà la valoració de com procedir.

Preguntat per l'estat de l'avioneta i el rescat dels cadàvers, ha dit que aquest procediment serà més senzill en ser dues persones mortes, que si fossin dues persones ferides, i que pot fer-se a dalt però és més còmode i "molt més segur" baixar abans l'aparell.