Buch no garanteix que una futura pujada salarial als Bombers s'apliqui als Mossos

Buch no garanteix que una futura pujada salarial als Bombers s'apliqui als Mossos
14 de gener de 2019 DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat que no garanteix que una futura pujada salarial als Bombers de la Generalitat s'apliqui als Mossos d'Esquadra: "Existeix una pujada pactada amb els Bombers que encara no s'ha aplicat. Si s'aprova no es garanteix que s'apliqui als Mossos".

En una entrevista de Tv3 recollida per Europa Press, Buch ha admès que, de les 15 reivindicacions laborals dels Mossos, el Govern en té 12 solucionades o en via de solució: "Tres d'elles no depenen d'Interior ni de la Generalitat", ha dit.

En relació a les queixes dels Bombers per la manca d'efectius i el mal estat del material, el conseller ha recordat que el Govern ha invertit més de 5 milions d'euros a reposar el material i impulsarà l'entrada de 150 bombers nous aquest 2019.

Preguntat per l'actuació dels Mossos durant el Consell de Ministres que es va celebrar el passat 21 de desembre a Barcelona, Buch ha admès que Assumptes Interns del cos està estudiant si hi va haver "mala praxi" en l'actuació d'alguns agents, i ha assegurat que no forma part del protocol que un mosso insulti un manifestant.

Buch ha reiterat la seva petició perquè els Mossos facin el trasllat dels líders independentistes empresonats a presons catalanes per ser jutjats pel Tribunal Suprem (TS) pel procés sobiranista, encara que ha recordat que la decisió està a mans del jutge.

Contador

Més llegides