Bargalló celebra amb "satisfacció" el 50 aniversari de l'escola de Xerta (Tarragona)

Bargalló celebra amb "satisfacció" el 50 aniversari de l'escola de Xerta (Tarragona)
10 de novembre de 2018 CONSELLERIA DE ENSEÑANZA

TARRAGONA, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha expressat aquest dissabte "la importància i el valor de l'escola als pobles més petits" i ha celebrat amb satisfacció el 50 aniversari de l'escola de Xerta (Tarragona).

"Celebrar els 50 anys d'una escola és sempre un motiu de satisfacció i alegria, perquè és mig segle de vida d'una població", ha indicat Bargalló, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

El titular d'Educació ha recordat que als pobles on només hi ha una escola "tothom té records positius dels mestres que els han ajudat" i ha destacat que les escoles són l'esperit de poble i ha agraït als professors la seva tasca.

El conseller ha posat de manifest la dificultat dels pobles per mantenir la seva escola rural per causes demogràfiques, i ha reafirmat la voluntat el seu departament de treballar per mantenir al màxim les escoles.

"Des d'Ensenyament podem fer moltes coses però no podem canviar la demografia. Podem ajudar al fet que cada municipi pugui fer el necessari perquè no hi hagi cap noi o noia que es vagi. La voluntat és mantenir les escoles", ha defensat el conseller.