7 de desembre de 2018

Barcelona rep finançament europeu de 2,4 milions per a projectes de salut en cinc anys

Barcelona rep finançament europeu de 2,4 milions per a projectes de salut en cinc anys
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha rebut en els últims cinc anys finançament europeu per valor de 2,4 milions d'euros per 18 projectes d'investigació sobre salut pública, ha informat aquest divendres en un comunicat.

En el període 2013-2018 ha assolit recursos per a 14 projectes, amb un cofinançament total de 977.607,95 euros entre els fons europeus i l'Institut de Salut Carlos III, que depen del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Entre els àmbits que cobreixen els treballs cofinançats figura la promoció d'actius protectors de la violència de gènere, l'estudi de l'impacte en la salut de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús i l'anàlisi de l'exposició al fum mediambiental del tabac.

En l'actualitat, l'ASPB forma part de quatre projectes més d'investigació de la iniciativa Horizon2020, amb projectes sobre entorns urbans sostenibles, tabaquisme i cigarretes electròniques, mobilitat i canvi climàtic.

En els quatre casos, ha participat en convocatòries de finançament competitiu, sota el paraigua del Programa Marco d'Investigació i Innovació Horizon 2020, de la Comissió Europea, amb més d'1,5 milions d'euros.