300 persones participen en la celebració del 40è aniversari d'Europa Press de Catalunya

Colau demana "diàleg" entre les institucions i Torrent i Artadi reivindiquen les agències de notícies

300 persones participen en la celebració del 40è aniversari d'Europa Press de Catalunya
11 de desembre de 2018 DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 Des. (EUROPA PRESS) -

300 persones de la vida política, social, econòmica i cultural de la societat catalana han participat aquest dimarts en la celebració del 40è aniversari d'Europa Press de Catalunya, un acte que ha comptat amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

La celebració del 40è aniversari d'Europa Press de Catalunya ha tingut lloc a l'Antiga Fàbrica Damm amb 300 convidats i ha comptat amb el suport de CaixaBank, Cellnex, Damm, Naturgy, Seat i Vueling, i els amfitrions han estat el president executiu d'Europa Press, Asís Martín de Cabiedes; el director d'Europa Press, Javier García Vila, i la delegada d'Europa Press de Catalunya, Anna Cristeto.

ASSISTENTS

Del món de la política també ha destacat la presència de la líder de Cs i cap de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el secretari general del PP català, Daniel Serrano, i el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, entre d'altres.

També hi han acudit l'alcalde de Badalona (Barcelona), Álex Pastor (PSC); la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina; la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona, Roser Brutau i la Síndica de Greuges de Barcelona, Assumpció Vilà.

Del sector econòmic, hi ha assistit el president de la patronal Cecot, Antoni Abad; el conseller delegat de Mémora, Juan Jesús Domingo; el president de la Cambra dels EUA a Espanya, Jaime Malet, i el delegat de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, entre d'altres.

Del món de la cultura hi ha assistit el president de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; la presidenta de la Fundació Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla; el president del Conca, Carles Duarte, i el president de la Setmana del llibre en català, Joan Sala.

INTERVENCIONS

En la seva intervenció, el president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat el periodisme, i ha destacat el de les agències de notícies i el d'Europa Press, per lluitar "contra les 'fake news' i l'auge de l'extrema dreta", i l'ha situat com un dels garants del bon funcionament de la democràcia.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat diàleg polític davant de la possibilitat de "tornar a entrar en una espiral de crispació", per la qual cosa ha reclamat als partits i institucions no resignar-se i reconduir qualsevol situació sempre cap a la negociació.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha celebrat l'objectivitat d'Europa Press a l'hora d'explicar la realitat catalana, ja sigui política, social, cultural o econòmica, i ha definit l'agència com un "dels altaveus més fiables i imparcials" que expliquen Catalunya a la resta d'Espanya i al món.

Ha obert l'acte el president executiu d'Europa Press Asís Martín de Cabiedes, que ha reivindicat els principis fundacionals de l'agència regits per la llibertat d'expressió, la independència i neutralitat política i el respecte a les institucions, als quals ha afegit la "defensa dels valors humanistes, la igualtat d'oportunitats i la solidaritat amb els col·lectius més desfavorits".

La delegada d'Europa Press de Catalunya, Anna Cristeto, també ha subratllat el compromís de l'agència amb la neutralitat, la credibilitat i la independència, "valors irrenunciables", i ha lloat com el rigor de l'agència permet elaborar un servei de qualitat, seriós i de confiança en moments de vertigen informatiu.