8 de desembre de 2018

El TAS rebutja la petició del Boca Juniors de suspendre la final de la Libertadores

MADRID, 8 Des. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha rebutjat la petició del Boca Juniors de suspendre el partit de tornada de la final de la Copa Libertadores, que es disputarà aquest diumenge al Santiago Bernabéu davant el River Plate.

"El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) va desestimar una sol·licitud urgent de mesures provisionals presentada ahir pel CA Boca Juniors la qual demanava suspendre el partit de tornada de la final de la Copa Libertadores", va comunicar aquest dissabte l'organisme.

No obstant això, el TAS va anunciar que estudiarà el recurs d'apel·lació del club 'xeneize' davant la Cambra d'Apel·lacions de la Confederació Sud-americana de Futbol (CONMEBOL), després que el passat 30 de novembre aquesta rebutgés desqualificar el River Plate del torneig pels successos ocorreguts abans del primer partit de tornada suspès.

En aquella ocasió, el dissabte 24 de novembre, l'autobús del Boca Juniors va ser atacat amb pedres i diversos artefactes prop de l'Estadi Monumental, on es disputava la trobada, i diversos jugadors van haver de rebre assistència mèdica. El partit va ser ajornat al diumenge, però finalment va ser suspès fins una altra ordre.

El 29 de novembre, la CONMEBOL confirmava que el duel de tornada es disputaria a l'Estadi Santiago Bernabéu aquest diumenge 9 de desembre, una decisió que no va convèncer a cap dels clubs.

El partit d'anada a La Bombonera va finalitzar amb empat (2-2). El campió es classificarà pel Mundial de Clubs organitzat per la FIFA als Emirats Àrabs Units.