Actualitzat 02/09/2018 10:27

El Madrid goleja el Leganés en el debut de Courtois

Julen Lopetegui
LALIGA.ES

Després del descans (1-1), vendaval local amb Benzema i el VAR com a protagonistes per dormir líders

MADRID, 2 set. (EUROPA PRESS) -

El Reial Madrid de Julen Lopetegui es col·loca com a líder en solitari de LaLiga, a l'espera del resultat del Barcelona que juga aquest diumenge, després de la contundent victòria (4-1) davant el Leganés, amb gols de Bale, Benzema -per partida doble- i Sergio Ramos -de penal-, en la primera trobada de Thibaut Courtois com a porter del conjunt blanc.

La primera novetat de la trobada va ser la titularitat de Thibaut Courtois a la porteria madridista, debutant amb l'elàstica blanca. El belga debuta just en la setmana en la qual la UEFA va nomenar Keylor Navas, el seu principal rival pel lloc en l'onze de Julen Lopetegui, millor porter de la temporada passada.

De fet, va ser homenatjat i molt ovacionat, al costat de Sergio Ramos i Luka Modric (de nou titular i també molt aplaudit), en l'ofrena de trofeus al públic madridista. Davant de tanta xerinola, el Leganés de Mauricio Pellegrino, amb tan sols un punt en la classificació i que va formar amb dos davanters (4-4-2), tots dos arribats al mercat estival que va finalitzar divendres: Guido Carrillo i Michael Santos. Una parella que no va durar massa.

Després de l'inicial tant de Bale, el Leganés va canviar el sistema de joc i Santos va passar a la banda esquerra (4-5-1) per contenir més les pujades de Carvajal. Havia estat el lateral dret madridista qui havia servit de cap, després d'una passada llarga de Ramos, l'oportunitat de volear a Gareth Bale.

El canvi d'esquema després del tant del gal·lès va asseure bé el Leganés, que va començar a tenir més possessió -encara que el Reial Madrid mai no va deixar de tenir-ne més- i a defensar més amunt. Fruit d'això, va arribar el primer centre a l'àrea de Courtois, abans de la mitja hora. Eraso va fer fallida a Casemiro dins de l'àrea, el brasiler va ficar el peu i el col·legiat va indicar penal. La pena màxima la va transformar Guido Carrillo, ajustant al pal, per arribar empatats al descans.

El VAR va marcar l'inici de la segona part. Un centre d'Asensio el va rematar de cap Benzema al fons de la xarxa. Al principi, Jaime Latre va anul·lar el gol per agafar el defensor. No obstant això, després de revisar-ho a la pantalla, va concedir el gol del desempat al francès.

Un gol tan matiner va acabar amb les opcions del Leganés. Just després de complir-se l'hora de trobada, el francès va tornar a anotar després d'una paret en la frontal de l'àrea amb Modric, que va convertir el seu últim toc en la trobada, abans de ser substituït per Isco, en una assistència. El penal que va anotar Ramos, provocat per Asensio, liquidaria la trobada, que els seus últims vint minuts van ser sense història.