12 de setembre de 2019

Vox demana contruir un mur a Ceuta i Melilla i permetre als agents fronterers utilitzar material antiavalots

Vox demana contruir un mur a Ceuta i Melilla i permetre als agents fronterers utilitzar material antiavalots
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 12 set. (EUROPA PRESS) -

Vox ha demanat al Govern central aquest dijous al Congrés que construeixi un mur a les fronteres de Ceuta i Melilla, en substitució de les actuals tanques i que permeti als agents dels cossos i forces de seguretat que hi treballen l'ús de material antiavalots, com les pilotes de goma o la pistola elèctrica.

La formació que presideix Santiago Abascal ha registrat a la cambra baixa una proposició no de llei amb l'objectiu, segons ha explicat el seu portaveu parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros, d'exigir l'aplicació de la llei d'estrangeria i complir amb les "devolucions automàtiques" d'immigrants al Marroc, així com millorar "els mètodes de protecció de fronteres".

El text, recollit per Europa Press, compta amb una desena de punts entre els quals demanen la construcció d'aquest mur i exigeixen que tingui el "gruix", la "resistència" i l'"alçada" que el faci "impenetrable i infranquejable".

"S'ha demostrat fins a la sacietat la ineficàcia de les tanques actuals", ha apuntat el secretari general del partit, Javier Ortega Smith. El diputat ha explicat que, amb aquesta construcció, pretenen evitar que els migrants que proven de saltar la tanca i es queden a la part superior, llancin als agents "pedres", "calç viva" o "àcid", tal com fan ara, han explicat.

Ortega Smith apunta que, mentre ataquen els cossos de seguretat, alguns "assaltants" fan forats a la xarxa metàl·lica amb radials de bateria. "Per això volem que els cinc o sis primers metres de frontera siguin de formigó", ha indicat.