Publicat 19/03/2019 19:32

El vídeo del tiroteig de Nova Zelanda va ser reprodut 4.000 vegades abans de la seva eliminació, segons Facebook

El vídeo de l'atemptat a Nova Zelanda va ser reprodut 4.000 vegades abans de la
FACEBOOK NEWSROOM

MADRID, 19 març (Portaltic/EP) -

Facebook ha donat més dades sobre el vídeo publicat pel responsable del tiroteig a Christchurch (Nova Zelanda), que informen que va ser vist unes 4.000 vegades abans de la seva eliminació, xifra que inclou les menys de 200 reproduccions actives durant la retransmissió en directe.

La xarxa social assegura que segueix treballant amb les forces de seguretat per eliminar qualsevol rastre d'aquest vídeo o d'altres que puguin tenir "discurs d'odi o incitació al terrorisme", i encara que la Policia neozelandesa ha demanat a la xarxa social que amagui certs detalls, com a part de la investigació en curs, uns altres han estat compartits per mitj de la pgina de notícies oficial.

En concret, la companyia assenyala que el vídeo de la retransmissió va arribar a tenir 4.000 visualitzacions abans de ser retirat. Així mateix, ha eliminat 1,5 milions vídeos a nivell global en les primeres 24 hores, i més d'1,2 milions d'aquests vídeos van ser bloquejats quan encara estaven sent carregats.

El primer usuari que va informar de l'existncia del vídeo ho va fer 29 minuts després que comencés la retransmissió, cosa que suposa que el directe havia acabat feia 12 minuts.

Abans que Facebook alartés de l'existncia del vídeo, un usuari del portal web 8chan va publicar un enlla a una cpia del vídeo present en un lloc d'arxius compartits.

El vídeo original va ser eliminat de Facebook Live per poder facilitar la detecció de qualsevol contingut similar tant a Facebook com a Instagram, en qu també han estat esborrades els comptes del sospitós i qualsevol altre perfil similar al del detingut.

Tanmateix, la companyia informa que algunes variants, com els enregistraments de pantalla, són més difícils de detectar, per la qual cosa ha hagut d'expandir aquesta funció a sistemes de detecció addicionals, incls l'ús de tecnologia d'udio.

Des de l'atac Facebook ha estat en contacte directe amb organitzacions membres del Frum Global d'Internet contra el Terrorisme (GIFCT), i ha compartit més de 800 vídeos relacionats amb l'atac a través de la seva base de dades collectiva, juntament amb les URL.

Facebook identifica els tirotejos com a "atacs terroristes", la qual cosa significa que "qualsevol elogi, suport i representació" dels mateixos viola els seus "estndards comunitaris" i "no est perms a la plataforma". A més, la companyia est analitzant el contingut abusiu present en altres xarxes socials per avaluar si podria traslladar-se a qualsevol dels seus llocs web.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés