El Vendrell (Tarragona) tindrà un nou jutjat a partir del 31 de desembre

El Vendrell (Tarragona) tindrà un nou jutjat a partir del 31 de desembre
5 de desembre de 2018 CONSELLERIA JUSTICIA

TARRAGONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El nou Jutjat de Primera Instància i Instrucció del Vendrell, el número 9, entrarà en funcionament el 31 de desembre després que la Conselleria de Justícia de la Generalitat hagi invertit 50.000 euros en l'adequació de l'espai i destini un equip de reforç de 12 professionals.

Aquest dimecres, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat els jutjats i el nou espai del jutjat, segons ha informat en un comunicat el departament.

El nou jutjat serà mixt i abordarà casos civils i penals, a més de prestar servei de guàrdia, i els 12 professionals que s'incorporaran són tramitadors, gestors judicials i un auxili.

El nou òrgan comptarà amb un jutge i un lletrat de l'Administració de Justícia que depenen, respectivament, del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Ministeri de Justícia.

Els jutjats del Vendrell arrosseguen uns 15.000 casos pendents que s'han anat acumulant durant els anys de crisis, perquè la majoria són denúncies d'entitats bancàries per impagaments d'hipoteques en haver-hi a la zona moltes segones residències els propietaris de les quals es van veure afectats per la recessió.

El partit judicial del Vendrell dona servei a 25 municipis de les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès, amb una població total de més de 138.000 habitants.

Contador