5 de desembre de 2018

Valls rebutja un pacte de Cs amb Vox a Andalusia: "No pot haver-hi cap compromís amb l'extrema dreta"

Valls rebutja un pacte de Cs amb Vox a Andalusia: "No pot haver-hi cap compromís amb l'extrema dreta"
EUROPA PRESS - EUROPA PRESS

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

L'exprimer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha rebutjat de ple qualsevol pacte postelectoral amb Vox a Andalusia, després de la seva irrupció amb 12 escons en les eleccions del diumenge passat, i ha insistit en l'aposta per un acord entre els partits constitucionalistes.

En una entrevista a la Cadena ser recollida per Europa Press, Valls ha demanat no especular sobre un pacte de la formació 'taronja', que dona suport a la seva plataforma cívica a Barcelona, amb Vox i ha considerat que, a causa de l'ideari liberal i progressista de la formació d'Albert Rivera, no pot haver-hi un acord amb la ultradreta.

"Han pactat Ciutadans i Vox? No, no especulem sobre una cosa que avui no ha passat. Estic segur de les conviccions de Ciutadans, no pot haver-hi cap pacte amb Vox", ha recalcat.

"No pot haver-hi cap compromís amb l'extrema dreta", ha subratllat Valls, encara que ha recordat la seva condició de candidat independent i que no forma part de l'Executiva del partit 'taronja'.

L'expremier francès considera que el més "sensat" és que sumin les forces constitucionalistes, en aquest sentit aposta per un acord entre Ciutadans i el PP amb el suport del PSOE. En els comicis andalusos els populars van obtenir 26 escons, i van perdre set diputats, mentre que Ciutadans en va collir 21, i va duplicar aíxí els seus resultats pel que fa al 2015.

"Hi ha populistes, nacionalistes i separatistes que ataquen els valors democràtics. Cal unir-se enfront dels populistes", ha assegurat, i ha posat l'accent també en els partits independentistes catalans.