Urbán (Podem) visita Cuixart i critica que hi hagi "presos polítics" a Espanya

Urbán (Podem) visita Cuixart i critica que hi hagi "presos polítics" a Espanya
9 de novembre de 2018 TWITTER MIGUEL URBÁN

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat de Podem Miguel Urbán ha visitat aquest divendres al centre penitenciari de Lledoners (Barcelona) el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha criticat que hi hagi "presos polítics" a Espanya en ple segle XXI.

En un comunicat, Urbán, que ha anat a la presó acompanyat de la diputada d'EnComúPodem al Congrés Sònia Farré, ha dit que Espanya és "una excepció a Europa" i ha demanat que tant Cuixart com la resta de presos sobiranistes siguin alliberats al més aviat possible.

"Ningú no imaginaria que el president d'una de les principals associacions culturals de Catalunya i l'Estat espanyol, a qualsevol altre país --europeu--, estigués a la presó per demanar la participació en un referèndum o per organitzar manifestacions de protesta pacífica", ha argumentat.

Ha destacat que la visita coincideix amb el quart aniversari de la consulta sobre la independència de Catalunya que es va celebrar el 2014, i ha volgut expressar "suport i solidaritat a una persona que no hauria de ser a la presó".

Farré ha explicat que la reunió amb Cuixart també ha servit per abordar la situació política actual i per "poder compartir estratègies de futur".