8 de febrer de 2019

Uns 400 alcaldes catalans demanaran aquest diumenge un judici just als presos sobiranistes

Ho organitzen l'ACM i Colau amb alcaldes del PDeCAT, ERC, la CUP, els comuns i independents

Uns 400 alcaldes catalans demanaran aquest diumenge un judici just als presos sobiranistes
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 8 Febr. (EUROPA PRESS) -

Uns 400 alcaldes catalans participaran aquest diumenge en un acte a l'Ajuntament de Barcelona per demanar que el judici sobre el procés sobiranista que començarà aquest dimarts al Tribunal Suprem sigui just.

L'acte està organitzat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i comptarà amb la presència d'alcaldes del PDeCAT, ERC, la CUP, els comuns i independents, han explicat diverses fonts de l'entitat a Europa Press.

L'acte se celebrarà a les 13.00 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament i hi intervindran l'alcaldessa, Ada Colau; el president de l'ACM, David Saldoni, i la representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils i dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal.

A més, diversos alcaldes que representin formacions polítiques diferents llegiran un manifest unitari a favor de la llibertat, la democràcia i la justícia.

Malgrat que encara s'estan tancant els detalls del text, el manifest també reivindicarà el "compromís del món local una vegada més per defensar els drets i les llibertats democràtiques".

"ACTE TRANSVERSAL"

En un comunicat aquest divendres, l'ACM ha explicat que serà un "acte transversal del món local català" i hi estan convocats tots els alcaldes de Catalunya.

La voluntat de l'entitat és que serveixi per demanar "el respecte als drets i llibertats fonamentals, i exigir un judici just i imparcial per als dirigents independentistes processats per l'1-O".

Quan va anunciar la convocatòria de l'acte, l'ACM va destacar que pretén ser una trobada municipal que reuneixi alcaldes de tot Catalunya que, al marge del seu color polític, vulguin traslladar un missatge "d'unitat per la democràcia i el respecte als drets humans".

Contador

Més llegides