Units per Avançar sol·licita ingressar al Partit Popular Europeu

Units per Avançar sol·licita ingressar al Partit Popular Europeu
8 de novembre de 2018 UNITS PER AVANÇAR - ARCHIVO

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

Units per Avançar ha formalitzat la sol·licitud per incorporar-se com a membre del Partit Popular Europeu (PPE) i vol establir relacions amb partits membre com la CDU i la CSU alemanyes, el PSD portuguès, el CD&V belga i la CDA neerlandesa.

En un comunicat d'aquest dijous, la formació hereva d'Unió ha explicat que el seu responsable de Relacions Internacionals i exeurodiputat Salvador Sedó participa com a convidat en el Congrés del PPE que se celebra a Hèlsinki.

El partit també ha mostrat interès per treballar amb fundacions humanistes i socialcristianes vinculades en aquestes formacions, com la Konrad Adenauer (CDU) i el Wilfried Martens Center, del mateix PPE.

Units no té actualment representació al Parlament Europeu però l'eurodiputat Francesc Gambús, que es va presentar en els comicis del 2014 per Unió, forma part del grup del PPE.

El PPE, de qui també forma part el PP, és el principal partit europeu en representació i ocupa la Presidència de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i del Consell Europeu.