29 de gener de 2019

El TS rebutja que els exconsellers processats acudeixin al Parlament per evitar "interferències" amb el judici

El TS rebutja que els exconsellers processats acudeixin al Parlament per evitar "interferències" amb el judici
EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El tribunal que enjudiciarà el procés independentista al Tribunal Suprem ha descartat de moment autoritzar la presència en la comissió d'investigació del 155 del Parlament de Catalunya dels exconsellers processats en la causa, i que actualment compleixen presó preventiva. Es pretenen evitar "indesitjades interferències" amb el judici.

"La imminència de l'inici de les sessions del judici oral i el fet evident que molts dels aspectes sobre els quals versaria la compareixença davant la comissió parlamentària estan íntimament lligats amb els fets objecte d'acusació, introdueixen un element que ha de ser necessàriament valorat en el moment de resoldre la sol·licitud", indica la interlocutòria, que afegeix que podran reiterar la seva petició més endavant.

La petició de compareixença la va formalitzar el passat 27 de desembre el president del Parlament, Roger Torrent, en un escrit que indicava que els parlamentaris havien citat l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa. La cita es va fixar inicialment per al passat 22 de gener però posteriorment es va deixar a l'aire.

Contador

Més llegides