11 de febrer de 2019

El Tribunal Suprem rebutja anul·lar el ple que va rectificar el gir jurisprudencial sobre l'impost d'hipoteques

El Tribunal Suprem rebutja anul·lar el ple que va rectificar el gir jurisprudencial sobre l'impost d'hipoteques
EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 11 Febr. (EUROPA PRESS) -

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha desestimat aquest dilluns els recursos que havia presentat l'Ajuntament de Rivas-Vaciamadrid (Madrid) en què sol·licitava que s'anul·lés el ple que va sentenciar el passat mes de novembre que fossin els clients els qui assumissin el pagament de l'impost sobre els actes jurídics documentats --impost sobre hipoteques--.

Segons han informat diverses fonts jurídiques, aquests recursos de l'empresa de l'habitatge de Rivas han obligat a reunir de nou tota la Sala en ple. Després d'estudiar els raonaments, els magistrats han decidit desestimar-los i, de moment, només ha avançat la sentència; exposaran els seus arguments jurídics en una interlocutòria que es publicarà pròximament.

La petició de nul·litat presentada per l'Ajuntament era un pas obligat si aquesta part pretén portar després davant del Tribunal Constitucional la resolució del Suprem sobre l'impost d'hipoteques en considerar que es van vulnerar les garanties processals. Els recursos apuntaven com a possible il·legalitat que no s'informés les parts de la convocatòria del ple que va fixar finalment la posició final sobre l'assumpte.

El ple qüestionat, totalment fracturat --15 vots enfront de 13--, va sentenciar el passat 6 de novembre després de 16 hores de deliberacions que fossin els clients els qui fessin front al pagament de l'impost. Dies després, el Govern de Pedro Sánchez va regular via decret en sentit contrari.

Contador

Més llegides