15 de setembre de 2020

Tremosa planteja ajudes a Saint-Gobain "si cal" per salvar llocs de feina a L'Arboç (Tarragona)

Tremosa planteja ajudes a Saint-Gobain "si cal" per salvar llocs de feina a L'Arboç (Tarragona)
EMPRESA Y CONOCIMIENTO

Defensa que vinguin tant de la Generalitat com del Govern central

TARRAGONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha plantejat aquest dimarts oferir ajudes públiques a Saint-Gobain "si és necessari" per salvar llocs de treball a la planta de L'Arboç (Tarragona), ha explicat en un tuit recollit per Europa Press.

Ho ha fet durant una reunió amb la direcció, alcaldes i representants dels treballadors, després que la companyia hagi presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb la finalitat de tancar la planta.

Tremosa ha demanat a l'empresa "guanyar uns mesos de continuïtat de l'activitat", raó per la qual ha plantejat concedir-los ajudes públiques en les quals participin tant la Generalitat com el Govern central.

Als treballadors --en vaga-- els ha demanat reconsiderar el "bloqueig" amb piquets al polígon de Bellvei, ja que aquestes accions poden afectar aviat la producció de Mercedes, Ford i Seat, ha sostingut.

També ha informat a Saint-Gobain que eurodiputats catalans presentaran una pregunta a la Comissió Europea "perquè investigui si totes les plantes de l'empresa a Europa compleixen amb les lleis mediambientals de la UE, tal com fa escrupolosament la planta de L'Arboç".

ALLARGAR L'ACTIVITAT

Per la seva banda, la direcció ha informat que "encara que no retiren l'ERO avui, estan disposats a flexibilitzar terminis i allargar uns mesos l'activitat", segons ha detallat Tremosa.

"Des del Govern aprofitarem aquest temps per parlar de reindustrialització sostenible i fons UE. Demà seguirem negociant", ha conclòs.