Publicat 19/03/2019 17:00

Un total de 28 restaurants i 9 bacalladeries de Barcelona participaran en la VII 'Ruta del Bacall'

28 Restaurants I 9 Bacaladerías De Barcelona Participaran En La VII 'Ruta Del B
EUROPA PRESS

El músic islands Halldór Már, conegut com 'Katalonski', 'Bacallaner novell'

BARCELONA, 19 març (EUROPA PRESS) -

Un total de 28 restaurants i nou bacalladeries de Barcelona participaran aquest any en la VII 'Ruta del Bacall', que se celebrar del 28 de mar al 14 d'abril, que s'ha presentat aquest dilluns a l'Antiga Fbrica Estrella Damm.

Així, durant els 19 dies que triga la ruta el Gremi de Bacallaners de Catalunya i la cervesa Inedit de Damm, amb la collaboració de Bacall d'Islndia, ofereixen elaboracions de 'Gadus Morhua' que est tallat i curat a l'estil tradicional i són maridades amb Inedit.

El músic islands Halldór Már, conegut com 'Katalonski', ha recollit en la presentació el premi al 'Bacallaner novell', que en edicions anteriors ha recaigut en els periodistes Bibiana Ballb i Albert Om i en l'actor Bruno Oro.

"La part que més m'agrada del bacall ara són les cocotxes, que de petit era la que menys m'agradava", ha explicat Már, que ha fet broma quan ha dit que no només és 'Bacallaner Novell' sinó també cuiner novell, i ha afegit que li agrada com es prepara aquest peix a Catalunya perqu és més melós que a Islndia, on és més sec.

Després de recollir el guardó, Halldór Már ha participat en una 'master class' amb el xef Sergi de Mei, cap de cuina del restaurant que porta el seu nom, i ha interpretat una canó típica islandesa acompanyat de la seva guitarra.

Per la seva banda, el representant del Gremi de Bacallaners de Catalunya Ricard Perelló ha explicat la importncia de curar el bacall amb sal, dessalar-lo i rehidratar-lo posteriorment a l'estil tradicional.

TRES OPCIONS CULINRIES

Aquest any la iniciativa proposa tres opcions, la primera de les quals és un menú degustació, que inclou cinc plats, postres i dues cerveses Inedit, entre els 40 i 50 euros.

Altres opcions són el menú, amb primer i segon plat, postres i dues cerveses Inedit, entre els 25 i 35 euros; el mig menú --disponible els migdies entre setmana--, amb un plat principal, postres i una cervesa Inedit, i un platet de bacall amb una Inedit per cinc euros.

A més a més s'hi sumen les tradicionals degustacions de bacall, que tindran lloc els dissabtes 30 de mar, 6 i 13 d'abril a nou bacalladeries i mercats de Barcelona per un preu d'entre un i dos euros i acompanyades d'una Inedit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés