2 de febrer de 2019

Torrent diu que Borrell "no podrà amagar la vergonya de tenir presos polítics" amb vídeos

Torrent diu que Borrell "no podrà amagar la vergonya de tenir presos polítics" amb vídeos
@ESQUERRA_ERC

TARRAGONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, s'ha referit al ministre d'Afers exteriors, Josep Borrell, i ha assegurat que "per molts milions que es gasti i per molts vídeos que faci, mai podrà amagar els cops de porra ni la vergonya de tenir presos polítics a l'Europa del segle XXI".

En l'acte 'Ciutats republicanes, ciutats de progés' a Cambrils (Tarragona), Torrent ha fet aquestes declaracions en referència al vídeo de la campanya promocional 'This is the real Spain', publicat pel Ministeri d'Afers exteriors, per promocionar Espanya com un dels països més oberts i moderns del món.

El president del Parlament ha sostingut que en el judici pel procés independentista demostraran "la gran mentida que és tota aquesta farsa judicial", i ha afegit que els presos independentistes afronten un procés que saben que no serà just.

"Això no va de banderes, va d'hospitals, d'escoles, de serveis públics. Va de la gent", ha destacat Torrent, que ha afirmat que construiran la república catalana també des dels ajuntaments.

Torrent ha felicitat pel seu aniversari a l'exconsellera empresonada Dolors Bassa, i li ha dit que no defalliran i que lluitaran per "desmuntar la farsa de la violència".

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, també ha intervingut i ha destacat que el trasllat dels presos el divendres va ser un moment "molt dur, de tristesa i emoció", i ha explicat que va veure als presos amb molta força.

L'alcaldessa de Cambrils, que tornarà a ser la candidata d'ERC al municipi, Camí Mendoza, ha descrit la seva localitat com "un municipi d'acolliment", on estan treballant per la cohesió social per fer front a les desigualtats.

Contador

Més llegides