11 de febrer de 2019

Torra: "No tramitarem els PGE si no se'ns presenta l'exercici de l'autodeterminació"

Ho supedita a la figura del relator internacional, l'autodeterminació i "la fi de la repressió"

Torra: "No tramitarem els PGE si no se'ns presenta l'exercici de l'autodeterminació"
GENERALITAT

BARCELONA, 11 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat que es retirin les esmenes a la totalitat al projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) si el Govern espanyol no accedeix a parlar d'una votació sobre el futur polític de Catalunya: "No tramitarem els pressupostos si no se'ns presenta l'exercici del dret a l'autodeterminació".

"Ja saben les nostres condicions", ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press en la qual ha criticat que el Govern central no ha entrat a negociar els comptes amb els partits independentistes catalans.

"S'han assegut amb nosaltres a explicar-nos els pressupostos? Nosaltres els hem explicat [els de la Generalitat] en diverses reunions als comuns. Per què, si no els tenien garantits, porten els pressupostos a tramitar?", ha qüestionat.

També ha censurat que el Govern central posés com a condició la tramitació dels PGE per continuar dialogant amb el Govern català, i ho ha tornat a comparar amb la negociació dels comptes catalans: "Nosaltres no els hem condicionat a asseure'ns en una taula".

Torra ha exigit "concreció del relator internacional, dret a l'autodeterminació de Catalunya i la fi de la repressió que ERC va demanar" i que ell comparteix, així com que no hi hagi detencions com les que es van produir al gener contra diverses persones --entre elles dos alcaldes-- que presumptament van bloquejar l'AVE a Girona.

"Que el diàleg del qual parlem durant mesos aterri i el posem sobre el paper", per la qual cosa ha demanat un calendari per avançar en la proposta que l'Executiu de Pedro Sánchez tingui per Catalunya, que diu desconèixer.

"Què vol dir un nou Estatut? Quines competències més tindríem? En què consistiria exactament? Demanem aquesta concreció després de mesos de diàleg", encara que ha rebutjat renunciar a l'autodeterminació.

Contador

Més llegides