7 de desembre de 2018

Torra farà en els propers dies un dejuni de 48 hores per ser "l'altaveu" de la vaga de fam

Farà arribar una declaració del Govern català als líders europeus perquè coneguin l'acció

Torra farà en els propers dies un dejuni de 48 hores per ser "l'altaveu" de la vaga de fam
GENERALITAT

BARCELONA, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres que farà en els propers dies un dejuni de 48 hores per ser "un altaveu" de la vaga de fam iniciada per quatre dels dirigents polítics empresonats.

En declaracions als periodistes durant la visita a Ljubljana (Eslovènia), ha expressat que el gest vol ser una prova "d'admiració i respecte al coratge" dels que han iniciat l'acció de protesta.

Ha explicat que en el viatge ha abordat la vaga de fam amb dirigents polítics europeus i que ho ha explicat en la conferència que va fer aquest dijous: "Ningú a Europa entén res".

Ha assegurat que les justícies a Alemanya, Bèlgica i Suïssa han fallat de manera "contrària" a la justícia espanyola, pel que fa als delictes que s'atribueixen als dirigents encausats pel procés sobiranista.

"Tots veuen fins a quin punt arriba el descrèdit de la justícia espanyola. La credibilitat dels tribunals espanyols és nul·la", ha criticat, i ha insistit que vol fer d'altaveu d'aquesta situació a Europa.

DECLARACIÓ DEL GOVERN CATALÀ

També ha anunciat que tenen previst enviar una declaració del Govern amb el seu posicionament sobre la vaga de fam a tots els "primers ministres dels estats europeus i a les associacions dels Drets Humans d'Europa i dels EUA".

"Cal fer arribar a tothom aquest clam", ha explicat Torra, que se sumarà a les accions de dejuni impulsades per la plataforma StopHostatges que demana a la població encadenar dejunis en tres punts de la província de Barcelona: Barcelona capital, Montserrat i Cornellà de Llobregat.