Torra explicarà als països de la UE la situació de Catalunya i demana "preparar" la mediació

Torra explicarà als països de la UE la situació de Catalunya i demana "preparar" la mediació
7 de novembre de 2018 DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest dimarts que s'adreçarà, juntament amb el conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, als representants dels països de la Unió Europea per explicar-los la situació política de Catalunya i ha demanat "preparar el camí de la mediació".

"Incrementarem la nostra acció exterior a Europa i als Estats Units" per explicar la situació del sobiranisme i fer-los arribar les seves reivindicacions, ha afegit en la seva intervenció davant el ple del Parlament, que ha alterat l'ordre del dia perquè Torra pogués adreçar-se als diputats en començar la sessió.

Torra ha assegurat que la seva proposta "serà sempre el diàleg i la democràcia, que el futur es decideixi amb els vots i que lleis que fa 40 anys que duren no puguin empresonar el poble ni els seus dirigents".

Ho ha dit en referència als líders independentistes empresonats, als quals ha reivindicat i ha apel·lat als diputats de l'oposició a explicitar el seu rebuig al seu empresonament, i els ha recordat que molts d'ells van ser companys d'escó i "saben qui són les seves famílies, els coneixen, han encaixat i s'han abraçat".

Així, ha deplorat les acusacions contra els membres del Govern de Carles Puigdemont, l'anterior Mesa del Parlament i els líders d'entitats civils, i ha dit compartir "amb tots els catalans la immensa indignació en veure la petició de penes interminables a gent bona i de pau".