9 de febrer de 2019

Torra demana a Sánchez "coratge i valentia" per tornar al diàleg que "ha trencat el Govern"

Insisteix a negociar el dret d'autodeterminació i denúncia que els polítics empresonats "no podran preparar el judici amb garanties"

Torra demana a Sánchez "coratge i valentia" per tornar al diàleg que "ha trencat el Govern"
EUROPA PRESS TV - EUROPA PRESS

MADRID, 9 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que ha estat el Govern el que "ha trencat" el diàleg i li ha demanat al president de l'Executiu, Pedro Sánchez, que tingui "coratge i valentia per seguir endavant" amb les converses.

Així ho ha manifestat aquest dissabte Torra després de la seva visita als presos sobiranistes, durant el seu primer viatge a les presons de la Comunitat de Madrid des que van ser traslladats des de centres penitenciaris catalans el divendres de la setmana passada.

"Nosaltres no hem trencat el diàleg, l'ha trencat el Govern. Nosaltres estem cargolats a la taula del diàleg, però un diàleg amb garanties, calendaris i contingut", ha dit Torra.

PARLAR DEL DRET D'AUTODETERMINACIÓ

"No pot ser que ens tornem a plantejar com si estiguéssim en la primera de les reunions. Parlarem del dret d'autodeterminació de Catalunya, de quin és la proposta de l'Estat espanyol i que hi hagi un relator per dialogar", ha sentenciat.

Després de la seva visita al centre penitenciari, Torra ha denunciat que els polítics empresonats "no podran preparar el judici amb garanties".

En aquest sentit ha destacat que els presos sobiranistes li han demanat que segueixin "sent els seus altaveus al món, en qualsevol lloc, per desemmascarar el que ha estat la construcció d'aquesta causa general contra l'independentisme, contra la idea de llibertat".

Així mateix, ha fet referencia la "idea d'autodeterminació" del poble de Catalunya que, al seu parer, "sempre" han defensat "democràticament i de forma dialogada".

"Jordi Sànchez m'ha dit: surt i digues-los que anem a defensar el diàleg i l'autodeterminació, que sempre han d'anar plegats", ha conclòs Torra.

Contador

Més llegides