16 de maig de 2019

Territori afirma que l'acord del Govern per limitar el preu del lloguer no està tancat

Territori afirma que l'acord del Govern per limitar el preu del lloguer no està tancat
GENERALITAT DE CATALUNYA - ARCHIVO

BARCELONA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha afirmat aquest dijous que l'acord dins del Govern per aprovar el decret llei per limitar el preu del lloguer a zones d'alta demanda encara "no està tancat".

Així ho han indicat a Europa Press fonts del departament dirigit per Damià Calvet, que han sostingut que no és segur que el decret es porti al Consell Executiu el proper dimarts perquè sigui aprovat, com havia anunciat la consellera de Justícia, Ester Capella, en una atenció als mitjans el matí d'aquest dijous.

La titular de Justícia ha explicat que el decret llei facultarà a la Conselleria de Territori perquè determini les zones d'alta demanda i limiti el preu de forma directa o delegant-lo a ajuntaments o a altres ens supramunicipals.

La consellera ha defensat que amb aquesta mesura es recull la voluntat del Parlament, que va instar la setmana passada a l'executiu català a prendre "mesures urgents" per limitar l'increment de preu del lloguer a zones de forta demanda acreditada.

Capella també ha explicat que el Consell Executiu aprovarà la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei d'arrendament de finques urbanes --que ampliarà la regulació del decret llei--, ha reivindicat l'autogovern de la comunitat catalana i ha exigit lleialtat institucional al Govern.