Publicat 18/08/2019 10:44

Sensors de temperatura i CO2, claus per detectar situacions de vulnerabilitat en habitatges

Representants de Cellnex i de les fundacions participants en el projecte
CELLNEX - Archivo

Cellnex i entitats socials aposten per aquests dispositius amb finalitats socials

BARCELONA, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

Un projecte pilot de Cellnex i la Mesa del Tercer Sector de Catalunya ha demostrat que els sensors de temperatura i CO2 són unes eines eficients per detectar situacions de vulnerabilitat en habitatges socials i proporcionar informació a les entitats per generar nous protocols d'actuació.

El projecte es va iniciar el 2017 en el marc de la iniciativa m4Social, i durant un any va estudiar les dades recaptades per sensors de subministraments bsics --aigua, llum i gas--, de temperatura i de CO2 installats en sis pisos socials de Barcelona, ha explicat en declaracions a Europa Press el coordinador de m4Social, Jordi Serratosa.

Amb la finalitat de monitorizar dades a distncia i anticipar "possibles" situacions de risc, el projecte es troba ara en la seva fase inicial, i a mitjans de juliol es va finalitzar la implementació d'aquests dispositius en 46 habitatges de la capital catalana.

Les dades recollides durant la prova pilot --que va finalitzar al maig de 2019--, han constatat que els sensors de la temperatura interior i exterior i del CO2 permeten obtenir informació que només pot oferir determinada tecnologia.

MILLORAR LA GESTIÓ I CREAR NOUS PROTOCOLS

Grcies a aquests sensors, s'han pogut detectar episodis de fred als habitatges i situacions de pobresa energtica, no reportats per les famílies, i ha facilitat a les entitats "millorar la gestió" amb aquest collectiu sense necessitat de la intervenció de tercers, ha explicat Serratosa.

Aquests dispositius també han afavorit la previsió de situacions d'humitat als pisos, així com la detecció de concentracions elevades de CO2 que puguin suposar un risc per a la salut i el confort de la llar, i ha perms a les organitzacions desenvolupar tasques de prevenció.

Les dades ofertes pels sensors són a temps real amb una freqüncia variable en funció del parmetre que analitzen, una situació que també permet a les organitzacions controlar de manera contínua les condicions dels habitatges.

AMPLIACIÓ DEL PROJECTE

Després de la sensorització d'aquesta nova tanda de pisos socials, la previsió del projecte és "seguir ampliant la base d'habitatges" de cara al 2020, ha explicat Serratosa.

El coordinador considera que l'inters del projecte radica en la "extensa tipologia" de persones a les quals atén la iniciativa, que engloba des de persones grans a famílies nombroses i monoparentals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés