12 de juny de 2019

Segarra, sobre la seva continuïtat com a fiscal general de l'Estat: "Seré fiscal en el lloc que sigui"

Segarra, sobre la seva continuïtat com a fiscal general de l'Estat: "Seré fiscal en el lloc que sigui"
M. DYLAN - EUROPA PRESS

BERGONDO (CORUNYA), 12 Juny (EUROPA PRESS) -

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha defensat la "professionalitat" de la Fiscalia en el procés a Catalunya i ha indicat que continuarà sent fiscal "en el lloc que sigui" perquè està "disponible" per a "qualsevol dels llocs de la carrera fiscal".

Així ho ha manifestat després d'inaugurar l'Escola d'Estiu del Ministeri Fiscal, a Pazo de Mariñán, a Bergondo (Corunya), i arran del debat en el Govern central sobre la seva continuïtat després que no hagi imposat les directrius del Ministeri Públic en l'acusació de rebel·lió i s'hagi limitat a la sedició en el judici.

"Qui hagi d'adoptar les decisions ho farà en el seu moment, mentrestant l'única cosa que puc dir és que estem treballant amb absoluta tranquil·litat, convenciment i des de la professionalitat", ha respost després de ser preguntada pel debat en el Govern central sobre la seva continuïtat.

Arran d'això, qüestionada sobre si li agradaria continuar en el càrrec de fiscal general de l'Estat, Segarra ha assenyalat que continuarà sent fiscal "en el lloc que sigui". "Continuaré sent fiscal en el lloc que sigui. Estic disponible per a qualsevol dels llocs dins de la carrera fiscal", ha afirmat.

"SOLUCIÓ ADEQUADA" PER AL PROCÉS

Precisament, preguntada per la seva valoració sobre el judici que acaba aquest dimecres, Segarra ha defensat l'actuació amb "rigor" i "professionalitat" del Ministeri Públic en el procés independentista, per al qual Segarra espera una "solució adequada en dret".

La fiscal ha defensat l'actuació, al seu parer, desenvolupada "amb rigor i professional" per "tots els operadors jurídics que hi han intervingut, des de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, a la carrera judicial i fiscal".