26 de gener de 2019

Sánchez diu que Espanya reconeixerà a Guaidó si Maduro no convoca eleccions en 8 dies

Sánchez diu que Espanya reconeixerà a Guaidó si Maduro no convoca eleccions en 8 dies
RICARDO RUBIO - EUROPA PRESS

MADRID, 26 Gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha donat a Nicolás Maduro un termini de 8 dies per convocar "eleccions lliures i democràtiques" a Veneçuela i si no reconeixerà a Juan Guaidó com a president de Veneçuela.

"No busquem posar o treure governs a Veneçuela, volem democràcia i eleccions lliures i transparents a Veneçuela", ha dit el president del Govern central en una declaració institucional realitzada a La Moncloa.

Sánchez ha explicat que "Veneçuela viu des de fa molts anys una gravíssima crisi econòmica, política i social" i ha destacat que "en tot moment Espanya ha liderat la posició de la UE" respecte a aquest país.

Sánchez ja va traslladar a Guaidó el dijous, per mitjà d'una trucada telefònica realitzada en un recés del Foro de Davos, el "coratge" que està demostrant com a president de l'Assemblea Nacional.

Dimecres passat 23 de gener Juan Guaidó es va declarar a si mateix president de Veneçuela en considerar il·legítim el nou mandat de sis anys assumit per Nicolás Maduro el 10 de gener i ser ell la següent autoritat constitucional del país. Guaidó ha estat reconegut pels Estats Units, Colòmbia i el Brasil, entre d'altres països.

Aquest divendres, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre d'Afers exteriors, Josep Borrell, va assegurar que el Govern cental ha proposat els seus socis de la UE que exigeixi al "règim" veneçolà la convocatòria d'eleccions amb un "termini temporal" i que, si no ho compleix, es plantegi altres mesures com "el reconeixement del president interí, perquè sigui l'Assemblea qui convoqui les eleccions".

Nicolás Maduro va respondre l'exigència formulada per Borrell dient que el que ha de fer Espanya és convocar eleccions ja que Pedro Sánchez no va ser triat en les urnes, i va acusar el president del Govern central de repetir el guió de José María Aznar i fins i tot situar-se a la dreta.

Contador

Més llegides