16 de maig de 2019

Rufián diu que Junqueras continua sospesant si renuncia o no a l'escó al Congrés, incompatible amb l'europeu

Rufián diu que Junqueras continua sospesant si renuncia o no a l'escó al Congrés, incompatible amb l'europeu
POOL - ARCHIVO

MADRID, 16 Maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reconegut que el president del partit encara no ha decidit si mantindrà l'escó que va assolir a la Cambra baixa en les eleccions del 28 d'abril o, per contra, renunciarà a l'acta per agafar l'escó al Parlament Europeu que previsiblement obtindrà en els comicis del 26 de maig com a cap de llista de la coalició Ara Repúbliques.

Segons ha explicat Rufián al Congrés, Junqueras continua "valorant i sospesant" la decisió, que encara que és "col·legiada" amb ERC, li correspon personalment com a president del partit i diputat electe: "La decisió és seva i la respectarem --ha comentat--. És ell qui ha de decidir-ho".

Encara que Junqueras prengui possessió del seu escó el proper 21 de maig, en la sessió constitutiva del Congrés, persisteix l'amenaça que el seu càrrec sigui suspès a causa de la seva situació de presó preventiva i processament per un delicte de rebel·lió. En cas que finalment fos suspès, l'escó quedaria buit temporalment, però si hi renunciés, podria ser substituït pel següent de la llista d'ERC per Barcelona.