2 de febrer de 2019

Rivera demana a Sánchez que "respecti" la sentència del judici del 'proces' i no "canviï indults a canvi d'escons"

Rivera demana a Sánchez que "respecti" la sentència del judici del 'proces' i no "canviï indults a canvi d'escons"
DAVID DOMENCH - EUROPA PRESS

PAMPLONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, que "respecti" la sentència del judici pel 'proces' "sigui la que sigui" i que es comprometi a no canviar "indults a canvi d'escons".

En la seva intervenció al Campus Jove del partit taronja, que se celebra aquest dissabte a Pamplona, Rivera ha reclamat "justícia, no venjança ni privilegis" i ha demanat a Sánchez que no indulti als ara processats, en el cas que siguin condemnats, "per seguir a la Moncloa".

En la seva opinió, la qual cosa ha de fer el Govern d'Espanya una vegada finalitzat el judici del 'procés' és "dir, surti el que surti, que respecta la sentència i es compliran les penes". Així, ha advertit que els espanyols "no toleraran" que "un senyor s la Moncloa, per seguir, intercanviï indults a canvi d'escons".

Per la seva banda, Rivera ha assegurat que "respectaré el que digui un jutge". "Si el jutge absol el senyor Junqueras o a qualsevol dels seus consellers, tindré la meva opinió però respectaré la sentència", ha incidit.

El president de Ciutadans ha destacat que "en un país democràtic les lleis es respecten" i "si hi ha un senyors que han pogut prevaricar, malversar fons amb diners públics, organitzar un cop d'estat, el problema ho tenen ells".

Ha criticat, a més, "el victimisme d'aquells que ens han trencat el cor, famílies i amistats" perquè "fugin per la porta l'esperança, el respecte i la convivència", i els ha demanat que "tinguin la valentia d'afrontar la justícia".

Albert Rivera ha manifestat que "ens encantaria governar a Catalunya perquè guanyem les eleccions però tenim un sistema electoral que, malgrat la victòria de Ciutadans i d'una majoria no separatista, va atorgar la majoria als nacionalistes".

Per aquest motiu, ha demanat al PP i al PSOE "a veure si algun dia canviem la Llei Electoral d'una vegada perquè, per exemple a Catalunya hagués estat presidenta Inés Arrimadas i no el senyor Torra".

Rivera ha assegurat que li "dóna tristesa veure el que està succeint" a Catalunya perquè "s'ha enverinat a la societat, s'ha trencat la convivència" i "han convertit Catalunya en un lloc d'huída d'empreses, de trencament de la convivència, d'agressions".

"Aquesta no és la Catalunya en la qual jo crec", ha continuat Rivera que ha recalcat que "caldrà tornar a guanyar en les urnes però caldrà canviar el sistema electoral per poder governar".

Contador

Més llegides