6 de desembre de 2018

Rivera demana deixar el "guerracivilisme" perquè no veu "enemics" a l'esquerra ni la dreta, només "compatriotes"

Rivera demana deixar el "guerracivilisme" perquè no veu "enemics" a l'esquerra ni la dreta, només "compatriotes"
OSCAR DEL POZO - EUROPA PRESS

MADRID, 6 Des. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciudadans, Albert Rivera, ha apostat aquest dijous per deixar el "guerracivilisme" entre l'esquerra, la dreta i el centre i promoure l'unió entorn dels "valors constitucionals", recordant que els polítics que van elaborar la Carta Magna el 1978 "es van donar la mà malgrat ser molt diferents". Així, ha apuntat que ell des del centre no veu "enemics" ni a l'esquerra ni a la dreta, sinó només "compatriotes".

"No és moment de guerracivilismes, de vermells i blaus, de confrontació; és moment de suma, de tornar a unir als espanyols" en "un projecte comú espanyol", ha declarat al Congrés durant l'acte de celebració del quarantè aniversari de la Constitució.

Rivera ha instat a tots els polítics a "mirar al futur" i no "barallar-se pel passat", i ha defensat que els espanyols no són "bons o dolents" en funció d'on se situen en l'espectre ideològic. "Jo no veig enemics en els quals són d'esquerres o de dretes sent jo de centre, veig compatriotes que poden pensar diferent però hem de donar-nos la mà en els assumptes importants per a Espanya", ha subratllat.

En quant a la reforma de la Constitució, el president de Cs ha assenyalat que en aquests moments "no hi ha un consens com el del 78" i que perquè ho hi hagués, el PSOE hauria de posicionar-se com un partit "constitucionalista" al costat del PP i a la formació taronja.