12 de febrer de 2019

Puigdemont veu el judici com una "prova d'estrès per a la democràcia espanyola"

Puigdemont veu el judici com una "prova d'estrès per a la democràcia espanyola"
KAY NIETFELD/DPA

BARCELONA, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha considerat aquest dimarts que el judici als líders independentistes, que ha començat al Tribunal Suprem, és una "prova d'estrès per a la democràcia espanyola" i per al seu sistema judicial.

En roda de premsa a Berlín, ha assegurat que aquest judici no hauria de celebrar-se perquè "no hi ha raons jurídiques, no hi ha proves i no hi ha crim", i ha confiat que l'Estat rectifiqui i absolgui tots els encausats.

"Durant el judici es desemmascararan moltes de les construccions que ens han portat fins aquí. No oblidem que l'única acusació particular és la d'un partit d'ultradreta franquista, Vox, cosa que demostra que és un judici polític", ha sostingut.

Per a Puigdemont, els encausats estan donant exemple i defensen els 2,3 milions de catalans que van votar durant l'1-O, fossin o no independentistes.

En la seva opinió, les enquestes evidencien que hi ha "una majoria incontestable" que vol decidir en un referèndum el futur de Catalunya.

"Per a nosaltres posar urnes no és cap rebel·lió, ni per al Codi Penal espanyol", ha apuntat, en advertir que no hi va haver violència ni armes en els fets que s'estan jutjant.

Contador

Més llegides