8 de desembre de 2018

Puigdemont apel·la a la "unitat" de l'independentisme a la presentació del Consell per la República a Brussel·les

L'expresident dirigirà l'òrgan fins que es convoquin eleccions en un any com a màxim

Puigdemont apel·la a la "unitat" de l'independentisme a la presentació del Consell per la República a Brussel·les
DPA - ARCHIVO

BRUSSEL·LES, 8 Des. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha fet aquest dissabte una trucada a la "unitat" de l'independentisme català a l'acte de presentació del Consell per la República a Brussel·les, un òrgan que presidirà de manera temporal fins que es convoquin eleccions en un termini màxim d'un any.

"Hi ha un clam d'unitat que recorre Catalunya i ho hauríem d'escoltar. Si no ho fem, difícilment des de la política tindrem l'autoritat moral per fer el que cal fer. I si això arriba a passar, si perdem l'autoritat moral, perdríem tot el que hem aconseguit, que és moltíssim", ha expressat al discurs que ha tancat l'esdeveniment.

Puigdemont ha defensat que el Consell per la República és un "espai" per "conjunyir aquesta unitat estratègica" de l'independentisme. "Un espai divers, el més divers que es pugui i el més plural que es pugui", ha emfatitzat.

L'expresident de la Generalitat ha apel·lat a la unitat de les forces independentistes durant la presentació del Consell per la República al Teatre Real Flamenc de Brussel·les en un acte al que han assistit unes cinc-centes persones. Abans han intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra i els exconsellers Toni Comín, Lluis Puig i Clara Ponsatí. També han actuat el raper Valtonyc i el cantautor Lluís Llach.