12 de febrer de 2019

El PSOE recalca que els acusats no són "presos polítics" i demana no polititzar el judici

El PSOE recalca que els acusats no són "presos polítics" i demana no polititzar el judici
PSOE - ARCHIVO

MADRID, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha demanat aquest dimarts no polititzar el judici del procés que comença aquest dimarts al Tribunal Suprem i "deixar parlar la política". Ha volgut recordar que els encausats pel procés no ho estan per les seves idees sinó per les seves actuacions "qualificades com delictes molt greus".

"Els líders independentistes estan acusats d'haver fet una sèrie d'actuacions. No són presos polítics, no són persones processades per les seves idees sinó per les seves actuacions, qualificades com delictes molt greus en contra de l'Estat i del marc de dret", ha assenyalat

Per aquest motiu, ha demanat que no es polititzi aquest procés, es deixi parlar la Justícia, i defensar que el judici serà "transparent".

Comença a celebrar-se aquest dimarts al Tribunal Suprem, 14 mesos després de començar la investigació criminal contra els presumptes responsables de delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics relacionats amb el referèndum de l'1-O i la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) del 27 octubre del 2017.