El PSC acusa Torra i Batet (JxCat) de fer discursos que "poden incitar a l'odi"

Demana a Torrent que exigeixi als dos diputats complir amb el codi de conducta

El PSC acusa Torra i Batet (JxCat) de fer discursos que "poden incitar a l'odi"
9 de novembre de 2018 CEDIDA

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha enviat aquest divendres un escrit al president de la Cambra, Roger Torrent, en el qual afirma que diverses intervencions d'alguns diputats davant el ple que s'han fet recentment poden "incitar a l'odi".

Recollit per Europa Press, l'escrit dels socialistes catalans cita en concret una intervenció del president de la Generalitat, Quim Torra, i una altra del portaveu de JxCat, Albert Batet, de dimecres passat.

El PSC facilita la transcripció de les paraules de Torra, qui adreçant-se al líder del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que el cinisme del socialista era tan gran que fins i tot havia sortit ja del saló de plens i estava "gotejant per l'escala noble" de la Cambra catalana.

A més, el president català va retreure al PSC una manca de sensibilitat amb els presos sobiranistes i va concloure que el partit socialista havia perdut "una oportunitat d'or per humanitzar-se, per tornar al camí d'una certa humanitat".

En el cas de Batet, aquest diputat va lamentar l'actitud del PSC amb els diputats independentistes que estan encausats i va retreure al partit d'Iceta "la seva incapacitat d'humanitat davant de diputats d'aquest Parlament".

"Si el senyor Reventós o el senyor Pallach aixequessin el cap --històrics dirigents del socialisme català--, els cauria la cara de vergonya", va criticar el portaveu del grup parlamentari de Torra.

"ABUNDÀNCIA D'EXEMPLES"

En l'escrit enviat a Torrent, la portaveu socialista critica que acusar els rivals polítics d'amoralitat és traspassar una línia perillosa, i ha assegurat que la Història té "abundància d'exemples" que ho demostren.

El PSC conclou que les paraules de Torra i Batet suposen un incompliment de l'article 7 del Codi de Conducta dels membres del Parlament que, sota el títol d''actitud exemplar', preveu que els diputats han de tenir una actitud respectuosa entre ells.

El PSC aplaudeix que Torrent hagi mostrat aquest divendres una actitud "estricta" cap a dos diputats d'ERC i Cs que s'han enredat en un encreuament de retrets, però ha demanat que doni la mateixa resposta quan hi hagi intervencions com les de Torra i Batet.

Així, Granados demana al president del Parlament que traslladi el compliment del codi de conducta als dos diputats de JxCat, perquè la seva manera d'adreçar-se al PSC va ser "intolerable", conclou la diputada socialista.