9 de juliol de 2019

Presó per a tres sospitosos de la presumpta violació en grup d'una dona a Cambrils (Tarragona)

TARRAGONA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 3 de Reus (Tarragona) ha acordat enviar a presó provisional tres sospitosos de presumptament violar en grup una dona el 24 de juny a Cambrils, ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En una interlocutòria consultada per Europa Press, el jutge justifica la decisió pel risc de fugida, a causa que els tres sospitosos s'enfronten a penes que poden arribar als 15 anys de presó i cap d'ells no té suficient arrelament, perquè dos són d'origen estranger i el tercer no té arrelament econòmic.

Segons el jutge, existeixen indicis clars, no pas meres conjectures, que els tres presumptes autors van cometre un presumpte delicte d'agressió sexual amb penetració, agreujada per les actuacions conjuntes de tres persones.

Els fets van tenir lloc en un habitatge de Cambrils, on la víctima, amb altres persones, va estar menjant i bevent després que de sortir de treballar d'una discoteca del municipi.

SENSE CONSENTIMENT

La víctima primer va mantenir relacions amb una persona en una de les habitacions i posteriorment va intimar amb un dels sospitosos, encara que quan era amb ell en una habitació va entrar un altre implicat, la qual cosa la va sumir "en un estat de xoc per la situació de caràcter intimidatori", mentre que els investigats li van treure la roba i la van penetrar sense consentiment.

Posteriorment s'hi va sumar el tercer sospitós que també la va penetrar, mentre que ella, "angoixada", els demanava que paressin, cosa que no va passar fins que va entrar a l'habitació una amiga de la víctima i la va rescatar.

El jutge considera la declaració de la víctima sobre aquests fets "seriosa, ferma i coherent", a la qual cosa se suma la corroboració perifèrica de diverses diligències practicades com les declaracions de testimonis i dels mateixos investigats, que van incórrer en contradiccions i incongruències injustificables.