Presó amb fiança per a l'exdirector de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar

9 de novembre de 2018

TARRAGONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

El magistrat del Jutjat d'Instrucció 3 de Reus (Tarragona) ha decretat aquest divendres presó provisional eludible amb una fiança de 50.000 euros per a l'exdirector de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar.

L'extitular de la secció, que va ser detinguda aquest dimecres pels Mossos d'Esquadra, està sent investigada per presumptes delictes d'estafa, administració deslleial, falsedat i apropiació indeguda, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

A principis d'octubre, la secció de crèdit de la cooperativa es va quedar sense liquiditat i la mateixa entitat va denunciar l'ara exdirector del departament a la Policia catalana, i la investigació es troba sota secret de sumari.

La manca de liquiditat es va atribuir a la falta de documentació i a una suposada manipulació de documents, així com a la no-reclamació de crèdits concedits durant els darrers anys, i la cooperativa va apartar la titular de la secció de crèdit del seu càrrec.

Les irregularitats es remunten a una auditoria el 2016, quan ja es van detectar incorreccions en els números i per això la Conselleria d'Economia de la Generalitat va realitzar una inspecció posterior, en la qual es van descobrir errors en la documentació i en la declaració d'actius, així com préstecs sospitosos.

L'endemà passat de la suspensió de pagaments la cooperativa va presentar al jutjat un preconcurs de creditors de quatre mesos perquè l'entitat negociés el seu deute i es refinancés.