9 de abril de 2019

Pere Aragonès afirma que la jutgessa de l'1-O vol "convertir l'independentisme en un delicte"

ERC donarà suport als encausats i demana "omplir les caixes de solidaritat" per pagar la fiança

Pere Aragonès afirma que la jutgessa de l'1-O vol "convertir l'independentisme en un delicte"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'adjunt a la Presidència d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que el processament de 30 investigats pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona vol "convertir l'independentisme en un delicte" amb l'objectiu que desaparegui com a opció democràtica, ha dit.

Ho ha declarat en la seu d'ERC després de saber-se que el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha processat 30 investigats --gairebé tots càrrecs públics-- en la causa oberta pels preparatius de l'1-O, i n'ha aixecat la imputació a 15, entre ells Carles Viver i Pi-Sunyer i Santiago Vidal.

Aragonès ha demanat "omplir les caixes de solidaritat" per pagar els 5.803.068,67 euros de la fiança solidària per responsabilitat civil per als processats per malversació, quantitat suposadament gastada per a la celebració de l'1-O, i ha considerat que aquesta causa produeix la indefensió dels encausats.

"S'està encausant 30 persones perquè no es pot encausar els dos milions de persones que van participar en l'1 d'octubre", i ha insistit que hi ha una clara inseguretat jurídica perquè hi ha procediments paral·lels sobre un mateix objecte d'investigació, ha considerat.

L'ordre de processament és per presumptes delictes de malversació de cabals públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació, després de més de dos anys d'instrucció iniciada pel difunt Juan Antonio Ramírez Sunyer.

"ARRIBAREM FINS AL FINAL"

També ha assegurat que els 30 investigats són servidors públics i persones que treballen pel bé comú: "Arribarem fins al final i fins a la justícia europea", i ha afirmat que ERC estarà al costat dels encausats, no només per ser membres del partit, sinó perquè consideren que s'ha posat la diana sobre els servidors públics.

"Apel·lem la ciutadania, especialment els que van participar en l'1 d'octubre per fer més suportable la situació, que pot afectar el patrimoni familiar dels 30 investigats", ha recordat Aragonès, que ha subratllat que la causa està motivada pels resultats de les eleccions del 27 de setembre del 2015.

En ser preguntat per la macroenquesta del CIS publicada aquest dimarts que dona la victòria de les eleccions generals del 28 d'abril al PSOE a nivell nacional i a ERC a Catalunya, Aragonès ha recordat que el seu partit no valora les enquestes: "La veritable enquesta serà el dia de les eleccions. Apel·lem els ciutadans a omplir les urnes".