5 de desembre de 2018

El PDeCAT portarà diverses mocions als ajuntaments per donar suport a la vaga de fam a Lledoners

El PDeCAT portarà diverses mocions als ajuntaments per donar suport a la vaga de fam a Lledoners
ÒMNIUM CULTURAL

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El PDeCAT portarà als ajuntaments catalans diverses mocions de suport a la vaga de fam que han començat els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, empresonats a Lledoners (Barcelona), ha informat aquest dimecres en un comunicat.

La moció demanar donar suport a la decisió dels líders sobiranistes a la presó, exigeix al Tribunal Constitucional que resolgui els recursos presentats per tots ells i defensa "totes les accions judicials impulsades" pels empresonats.

Sànchez i Turull van començar dissabte passat una vaga de fam a la qual aquest dimarts s'han sumat Forn i Rull com a protesta pel que consideren una voluntat de bloqueig del TC als seus recursos.

L'objectiu dels líders independentistes és portar el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), però no poden fer-ho fins a esgotar les vies legals a Espanya, per la qual cosa estan a l'espera que el TC es pronunciï sobre els seus recursos.

No obstant això, aquest dilluns el ple del Tribunal de Garanties va fer pública la seva decisió de tramitar els últims escrits presentats per Turull, Rull i Sànchez contra les decisions del Tribunal Suprem, que els ha processat per una presumpta rebel·lió.