El Parlament reconeix l'operació dels Mossos contra els narcopisos de Barcelona

El Parlament reconeix l'operació dels Mossos contra els narcopisos de Barcelona
8 de novembre de 2018 LOLA BOU - EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció que reconeix i agraeix als Mossos d'Esquadra la feina feta en la 'operació Bacar', per la qual es van desallotjar diversos pisos ocupats del districte barceloní de Ciutat Vella i es van detenir 18 persones.

Es tracta d'una iniciativa presentada pel PP que també insta el Govern a iniciar un procés de debat i reflexió amb experts en dret, seguretat, habitatge, entitats municipalistes i organitzacions defensores de l'habitatge per analitzar la conflictivitat generada per les ocupacions.

El punt referent a la 'operació Bacar' contra els narcopisos és una esmena de Cs que ha comptat amb el vot favorable de tots els grups excepte de la CUP, que no ha avalat cap apartat de la moció.

El popular Xavier García Albiol, que ha defensat la moció davant el ple, ha assegurat que aquesta moció pretenia "posar en alerta i trobar solucions transversals", des de l'actuació policial a l'atenció dels serveis socials, per fer front a l'ocupació d'habitatges.

No obstant això, la majoria de JxCat, ERC, CatECP i la CUP ha tombat un punt que demanava l'actuació de les administracions públiques per protegir els propietaris dels immobles i els veïns dels pisos ocupats, "autèntiques víctimes" del fenomen, i més activitat en l'ordre públic i seguretat per part de la Generalitat.