7 de febrer de 2019

El Parlament rebutja pactes amb grups que demanin eliminar mesures contra la violència masclista

El Parlament rebutja pactes amb grups que demanin eliminar mesures contra la violència masclista
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció de JxCat que rebutja "qualsevol tipus d'acord explícit o implícit" amb formacions que plantegin l'eliminació o reducció de les mesures contra la violència masclista.

La iniciativa també expressa el seu rebuig a "qualsevol posicionament polític que propugni la derogació, eliminació o reducció de les mesures de protecció de la dona enfront de la violència masclista".

Així mateix, rebutja "qualsevol manifestació d'aquest tipus de violència i reafirma el seu compromís amb les víctimes", i reclama tolerància zero per als maltractadors.

La moció de JxCat demana comprometre's a garantir el compliment de la Convenció d'Istanbul i la Convenció sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació de les dones, i declara "la necessitat de no fer enfocaments ideològics de la perspectiva de gènere".

A més, reivindica els moviments feministes, "especialment davant de l'auge de l'extrema dreta i el creixement dels moviments fonamentalistes", i insta el Govern català a construir una agenda 2030 feminista i actuar per desmentir qualsevol dada falsa de la violència masclista.

Durant el debat d'aquesta moció, la diputada d'ERC Jenn Díaz ha explicat que va patir violència masclista física i psicològica: "Fa deu anys vaig patir violència masclista física i psicològica. Però no ho explico aquí en seu parlamentària com una víctima, sinó com una supervivent", i ha rebut l'aplaudiment de pràcticament tot l'hemicicle.

Contador

Més llegides