Paluzie (ANC) demana a Torra abonar la unilateralitat perquè "si no hi ha conflicte no hi ha mediació"

Paluzie (ANC) demana a Torra abonar la unilateralitat perquè "si no hi ha conflicte no hi ha mediació"
8 de novembre de 2018 EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha defensat aquest dijous que el president de la Generalitat, Quim Torra, treballi per una mediació internacional per solucionar la situació a Catalunya, però li ha reclamat que no abandoni i segueixi avançant en la via unilateral.

En roda de premsa per presentar una campanya sobre 'Consum estratègic', ha defensat que aquesta mediació només arribarà si la Generalitat se segueix decantant per la unilateralitat: "Si no hi ha conflicte no hi ha mediació" internacional, ha argumentat.

Per a l'ANC hi ha tres escenaris possibles: un referèndum acordat amb l'Estat, que veuen "ingenu"; un referèndum instat per la comunitat internacional, i la via unilateral a la independència, i conclouen que fomentant el tercer escenari serà possible fer realitat el segon.

Paluzie també ha criticat el Tribunal Suprem per la polèmica amb l'impost de les hipoteques: ha conclòs que l'Estat ha demostrat que genera més "inseguretat jurídica" que la que alguns sectors van alertar que generaria la independència de Catalunya.

"És un element més que indica l'estat lamentable de la seguretat jurídica a Espanya", ha continuat Paluzie, que ha assegurat que la Justícia no és independent i que en aquest cas s'ha evidenciat la influència que exerceixen la banca i els oligopolis.